Samme gode service nå til en lavere pris
Bestill
Norge / NOK / Norsk
Menu

Minilin til hverdag og fest

The Childish Stylist snakket med Nina og Trine om historien til Minilin

Nina Stensland Schiager og Trine Stensland er designerne bak Minilin

Som liten lærte søstrene hvordan de kunne trylle frem de nydeligste plagg fra fantasien. Som småbarnsmødre har søstrene Nina (31) og Trine (29) skapt behagelige linklær gode nok for den sarteste barnehud og vakre nok til både hverdag og fest.

Som liten var de to jentene vant med å se sin mor bak en symaskin, og fikk raskt opplæring i kunsten. Da søstrene som voksne var i permisjon samtidig, slo skapertrangen inn, den som kom med morsmelken.

I 2015 sydde Nina på juleantrekket til sine to små og lette etter et mykt stoff til sønnen med atopisk eksem. Da kom de over lin. Kvinnene undersøkte mer om stoffets kvaliteter, hvor det ble produsert og hvordan det ble brukt i Norge. De fant få klær i 100 % lin.

De hadde funnet sin nisje.

— Vi fikk hjelp til å utvikle en logo og grafisk design, og vi fant ut at de har lang tradisjon for linproduksjon i de baltiske statene. Der skjer både dyrking av linplanter, produksjon av stoffene, farging og produksjon av plagg, sier Nina.

En liten familiebedrift, drevet av mor og datter, i byen Panevezys i Litauen ble stedet for Minilin sin produksjon. Denne var et resultat av klær de allerede hadde sydd til egne barn. De hadde funnet en stil de trivdes med, sydde opp mønstre av modellene og sendte dem til fabrikken som produserte deres første kolleksjon i desember 2015.

Søstrene har skapt Minilin ved siden av fulltidsjobber, Nina som lærer på barneskole og Trine som ergoterapeut. De har begge fått to barn og har gradvis bygget opp Minilin de siste årene.

Allsidige plagg til hverdag og fest

Nina Stensland Schiager og Trine Stensland er designerne bak Minilin

Minilin sine plagg kan brukes til både hverdag og fest, mener søstrene.

— Dette er plagg som kan brukes på mange ulike måter. De er anvendelig til så mye, de er enkle, man kan style dem opp til fest eller man kan bruke dem som hverdagsklær. Den typiske kunden liker det klassisk og enkelt, sier Nina.

Trine forteller at de har solgt en god del klær som blir brukt til barnefotografering på grunn av stoffets kvalitet og klærnes uttrykk.

— Lin gjør seg godt på bilder. Barna kommer godt frem på bildet, sier hun og forteller at et fotostudio i Stavanger selger til og med klær til sine kunder i butikken.

Minilin er også opptatt av miljø og bærekraftighet.

— Linproduksjonen er bærekraftig. Det krever ikke så mye av naturen og det brukes ikke mye sprøytemidler så lenge vi holder oss til 100% lin. Dessuten produseres alt i Europa, noe vi er bevisste på, sier Trine.

Lin er et naturfiber, en betegnelse for tekstilfibrer som forekommer i fiberform i naturen. Lin er faktisk en av de eldste kulturplantene vi kjenner, altså planter som blir dyrket frem. Mumier i de egyptiske pyramidene var svøpt i lintøy, så spinning og veving av lin var kjent for 5000 år siden. Bruk av lintøy er dokumentert i Norge fra ca. 800 etter Kr.

— Vi tenker at dette er som generasjonsklær. De er like fine når du pakker dem opp til nestemann i rekken, sier Nina.

Søstrene sier at klærne tåler godt vask, og jo mer man bruker plaggene, desto mykere og mer behagelig vil de være å gå i.

— Og selv etter 100 gangers vask endres ikke uttrykket til klærne, påpeker Trine.

Trine og Nina har et ønske om at Minilin skal vokse, men de har bevisst tatt det rolig. De ønsker å stå inne for hvert steg, så gradvis utvikling har blitt veien deres. Slik lærer de av erfaringer underveis.

Per dags dato er det seks butikker i Norge som fører Minilin i tillegg til én butikk på Island.

The Childish Stylist i samarbeid med Minilin

Nina Stensland Schiager og Trine Stensland er designerne bak Minilin

The Childish Stylist, et unikt konsept som leverer barneklær, er leverandør av Minilin. For Trine og Nina passet The Childish Stylist sitt konsept perfekt med deres, da de er nøye på at de som selger klærne skal dele deres verdier.

The Childish Stylist blir drevet av ekteparet Mark og Mona Nijhof, som har lang erfaring med å plukke ut klær til sine fem barn. Kunder abonnerer på en kasse med klær og produkter som er tilpasset barnets utvikling de første leveårene.

For The Childish Stylist er Minilin en spennende samarbeidspartner.

— Minilin passer perfekt til The Childish Stylist. Det er som våre andre merker et kvalitetsmerke som leverer gode klær. Vi liker også at de er en liten familiebedrift som ønsker å sette sitt preg på verden, akkurat som oss, sier Mark.

For Mark er det viktig at The Childish Stylist sine kunder får en opplevelse på kjøpet.

— Jeg håper kundene kjenner på forventning, begeistring og glede! En av våre kunder beskrev en gang at det var som å være et barn på Julaften. Hvis vi klarer å oppnå en slik følelse, har vi oppnådd det vi ønsker.

Magi i en kasse, med andre ord.