Samme gode service nå til en lavere pris
Bestill
Norge / NOK / Norsk
Menu

Mykt som en klem

The Childish Stylist snakket med Silje Sivertsen om historien til Lilleba

Silje Sivertsen er designer bak Lilleba

Klærne til Lilleba & Herremann behandler den sarte barnehuden med silkehansker og planeten med respekt. Bak merket står designer og mamma Silje Sivertsen.

Da Silje ble mor for første gang i 2001 slo det henne at babyklærne på markedet ikke var det hun ønsket for sin nyfødte.

— Folk kler barna sine i mye ubehagelig. Plagg med sømmer, merkelapper som klær og glidelåser. Er det rart babyer griner? tenkte hun.

En tanke var sådd. Silje var inspirert.

På denne tiden hadde hun blitt med sin mann til Kina i forbindelse med jobb. Herfra reiste hun på messer, og i Hong Kong oppdaget hun et stoff av soya- og bambusfiber. Følelsen av silke mellom fingrene, var fascinerende. Sør-Korea ble stedet for hennes første produksjon i 2006. Siden skulle selskapet spinne tråd, veve stoff, lage print, farger og sy i samme by i Sør-Korea.

Lilleba var født.

Det startet med produksjon av klær for premature og nyfødte barn. Siden har klærne utviklet seg i takt med Siljes eget liv, og har blitt utvidet til klær for voksne. Etterhvert ble Herremann til, klær i samme gode kvalitet som fokuserer på gutter og menn.

— Vår spesialitet er deilige koseklær og mykt nattøy. I tillegg har vi laget det jeg tør å påstå er verdens mykeste sengetøy. Det gir deg rett og slett en følelse av trygghet – det faller rundt kroppen på en måte som får deg til å føle at du ikke sover alene, sier Silje.

De siste årene har det vært en diskusjon om fordelene ved bambus er troverdige. Silje bekrefter at det verserer påstander om bambus som ikke støttes av forskning, som for eksempel at det er sterkt UV-beskyttende. Om stoffet er antibakterielt har også vært omdiskutert. Men en test gjennomført av Lilleba & Herremann ved KATRAI Korea apparel Testing & Research Institute, bekreftet at stoffet selskapet benytter er antibakterielt.

— Vi har forsøkt å teste dette også i Norge, uten å lykkes. Det kan være at utstyr og metoder ikke er gode nok. Vår egen erfaring er at stoffet tar bort lukt, og da tenker jeg at det må være en slags antibakteriell egenskap i produktet. Men hva dette er eller om det kommer spesifikt fra bambusen, vet jeg ikke, sier Silje.

Komfort og etikk i fokus

Det er flere andre fordeler ved bambus som er udiskuterbare. Komfort står i høysetet hos Lilleba & Herremann. Blandingen av bambusviskose og bomull, som de selv produserer og som er PH-nøytralt, skaper de fløyelsmyke klærne. I tillegg er materialet ventilerende og luktnøytralt. Lilleba klassisk og KVARDAG inneholder dessuten ingen elastikk. Silje forklarer at elastikk er kjemisk fremstilt og er dermed ikke egnet for ømfintlig hud. Slik er klærne fra Lilleba, som heller ikke har noen etiketter inni produktene, perfekte.

— Bambus er miljøvennlig og bærekraftig, oppsummerer Silje.

Det er mye omsorg for jordkloden å spore i hver detalj i Lilleba & Herremann. Barn og baby produktene er designet slik at de varer lenge, barnet kan dermed vokse med produktet. Bambusen dyrkes uten bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel og de benytter seg av resirkulerte poser og papp ved innpakning, i etiketter og kataloger.

Silje mener å spore en mentalitetsendring i befolkningen om at kvalitet kommer foran pris, og at fokus på miljø blir stadig viktigere.

— Vi mener at alle bedrifter har en plikt til å bidra med det man kan, sier hun.

Trykkene på Lilleba & Herremann klærne er inspirert av egne minner, naturen og det nostalgiske. Fargene er duse, mønstrene har ofte en historie. Silje kan finne inspirasjon i alt som er gammelt; bøker, møbler, tapeter og gamle bilder.

— Jeg er alltid på utkikk etter det som er ekte, varig, godt, sier hun.

Lilleba + The Childish Stylist = en bra match

Lilleba & Herremann leverer klær til The Childish Stylist, et unikt konsept i Norge. Det fungerer som en slags «personlig shopper», og kunder abonnerer på jevnlige leveringer på klær, produkter og leker tilpasset barnets alder. Mona og Mark Nijhof er skaperne bak The Childish Stylist. De falt for Lilleba og deres konsept.

— Vi liker at de bare produserer opp det de har bestilling på slik at de unngår overproduksjon, sier Mona og legger til at klærne er usedvanlig myke og gode.

For The Childish Stylist er det viktig at deres leverandører tar et sosialt ansvar.

— Vi vil helst ha miljøvennlige klær uten giftstoffer, og vi vil at de som lager klærne blir behandlet bra, sier Mona.

The Childish Stylist får gode tilbakemeldinger fra kundene, og flere trekker frem den gode kundeservicen. Mona og Mark har hele fem barn selv. Dette betyr at de har lang erfaring med barneklær. Det er denne kunnskapen de har bygget familiebedriften sin på.

— Vi velger ofte merker som vi har brukt eller bruker til våre egne barn. Det er klær som har god passform, er behagelige, funksjonelle og ikke minst har god kvalitet.

Selv om klær er det viktigste, med fokus på at det skal være et helt antrekk til det heldige barnet i hver levering, kan det også havne en liten leke eller andre produkter i The Childish Stylist.

Som en liten ekstra overraskelse til de små.