Samme gode service nå til en lavere pris
Bestill
Norge / NOK / Norsk
Menu

Lekne og spreke barneklær

The Childish Stylist snakket med Majken Banke Ova om historien til Alba of Denmark

Alba of Denmark the whole family

Klærne til Alba of Denmark er fargerike og lekne, og designet er inspirert av grunnleggerens egen barndom. Hun som bobler over av kreativitet. Slik blir det entusiastiske kunder av.

AlbaBaby ble født ikke lenge etter Majken og Kristoffer Banke Ova selv ble foreldre for første gang. Majken studerte den gang til å bli arkitekt, og startet med å lage klær til deres lille, til tross for at hun aldri før hadde sydd. Men ideene og inspirasjonen var ikke til å stoppe. Så kom det tvillinger, og enda flere klær. Raskt ble klærne hennes etterspurt av flere rundt henne.

I 2010 bestemte hun seg for å offisielt lansere AlbaBaby.

Hun tenkte i starten at det kunne være et hobbyprosjekt ved siden av karrieren som arkitekt, men den gang ei. Ektemannen ble med på laget og drømmen var etterhvert å kunne brødfø familien med inntektene.

Det gikk langt fortere enn forventet. Allerede da deres andre kolleksjon så dagens lys, hadde de 15 forhandlere fordelt i Danmark, Norge, Holland og Belgia. AlbaBaby vokste raskt på få år.

Alba of Denmark Majken og de tre store piger

Et motehus blir til

Designet til AlbaBaby var inspirert av klær fra Majkens egen barndom, sterke farger og kontraster, rene linjer og en retro inspirert stil. Men etter hvert som årene gikk, ville kundene deres ha mer.

— Kunder begynte å etterspørre merker i større størrelser, så da ble det en naturlig utvikling, sier Majken og forteller hvordan AlbaBaby ble til et større motehus «Alba of Denmark» med flere merker for barn; først kom AlbaKid som en naturlig storesøster, deretter AlbaOriginal og etter hvert Atracktion, hvert merke med ulike kvaliteter og fokus.

— Identiteten i klærne ble bevart. Men her skal det være plass både til den lille tumling, den yndige blomsterpiken og den tøffe skolegutten, sier Majken.

Tanken bak klærne er at de skal være praktiske og tilrettelegge for aktiv lek, og at barnet skal ha rom til å vokse litt – derfor har de fleste av klærne til AlbaBaby en bred rem som kan brettes ut etter hvert som barnet blir større. Slik varer klærne lengre enn tradisjonelle babyklær.

Både farger, mønstre og snitt skal være moderne og man skal kunne kjenne igjen en AlbaBaby når man ser en liten en!

Alba of Denmark some of the first styles

Som Majken sier det:

— Designet favner din gullklump med bløthet, fleksibilitet og fine fargesammensetninger.

For AlbaKid er fremdeles tanken at det skal handle om det lekende og utforskende barnet, en som enkelt kan ses i skolegården. Majken sier at tanken er også at de moderne linjene til klærne enkelt skal kunne ta barnet direkte fra lekeplassen til familiefesten. Det er bare å børste av skitten på knærne først.

AlbaOriginal er retro mote med en moderne tvist. Denne kolleksjonen skal være enda mer fargeglad med farger og mønstre fra de voksnes egen barndom re-designet til en mer moderne stil.

Atracktion lager klær til tweens med «attitude» som er på jakt etter en enkel, litt sprø og moderne stil. Stilen er inspirert av undergrunnsmiljøet, skateparken og basketballbanen. Majken selv reflekterer når hun skaper på hva det vil si å være mellom barndommens magi og ungdommens mysterium.

Hvem er de typiske kundene deres?

— Da vi startet hadde vi nok en kjempebred målgruppe. I dag tro jeg vi er litt mer nisjepreget, det er gjerne foreldre som vil at barn skal få være barn, som liker det litt fargerike og unike barn, som ikke er redd for å skille seg ut og som er meget bevisste med hensyn til miljø, sier Majken.

Alba of Denmark some of the first styles

Stil og miljø, hånd i hånd

For design og miljø går hånd i hånd hos Alba of Denmark. Selskapet velger kun materiale som er merket som «trygge tekstiler», eller «Oeko-Tex – sertifisert» og organisk bomull. Dette betyr at klærne ikke skal inneholde allergifremkallende eller kreftfremkallende fargestoffer.

— Hele produksjonsprosessen er fri for kjemikalier, og vi stiller meget strenge krav, sier hun.

Majken forteller at de er også opptatt av at klærne skal holde seg fine lenge, og at de skal tåle vask etter vask uten at det går ut over fargen eller formen. Slik kan de kan gå i arv fra barn til barn.

Alba of Denmark eksporterer hele 95%, og hovedmarkedene er Norge, Tyskland, Belgia og Storbritannia.

Alba of Denmark some of the first styles

Mona Nijhof som driver selskapet The Childish Stylist sammen med sin mann Mark Nijhof, sier falt for AlbaBaby fordi de ville tilby en stil i sitt sortiment som skiller seg ut fra kategorien «cute.»

— Vi har selv veldig god erfaring med dette merket; det har fargerike og tøffe retro-klær i veldig god kvalitet. Vi liker denne retro-stilen, den minner oss om vår egen barndom, sier hun.

Mona legger til at klærne til Alba of Denmark er også veldig behagelige og romslige å ha på for barna.

The Childish Stylist, som er et unikt konsept i norsk sammenheng, legger vekt på at klærne de velger ut til sine kunder, har fokus på miljø og kvalitet.

— Som de andre merkene våre, har også dette merket miljøvennlige klær, avslutter Mona.